ulkomainonta
Ulkomainonnan perusteet

Ulkomainonta on lyhyesti selitettynä kaikki kodin ulkopuolinen media, esimerkiksi kaduilla, joukkoliikenteessä, kaupoissa (point of sale) ja muissa julkisissa tiloissa.

Tältä sivulta selviää mm. mihin ulkomainontaa käytetään, miksi sen suosio on kasvanut viime vuosina ja mitä vahvuuksia ulkomainonnalla on.

Kysy lisää - ota yhteyttä!

Viimeinen massamedia

"Ulkomainonta on viimeinen kaikille suomalaisille yhteinen media. Sitä ei tarvitse tilata tai avata, ostaa tai seurata. Siitä ei tarvitse olla edes kiinnostunut. Se vain on siellä, missä ihmisetkin ovat. "
- Ulkomainonnan historia -kirja, 2015

Ulkomainonta on ainut jäljellä oleva massamedia, jota pystytään kohdentamaan niin alueellisesti, ajallisesti kuin paikallisesti.

tutustu ratkaisuihimme

Ulkomainonta yleisesti

Ulkomainonta on lyhyesti selitettynä kaikki kodin ulkopuolinen media, viitaten englanninkieliseen termiin OOH (out-of-home). Digitaalisesta ulkomainonnasta puhuttaessa käytetään taas termiä DOOH.

Ulkomainospinnat voivat vaihdella pienistä kaupan ovien pielissä olevista julisteista aina jättimäisiin satojen neliöiden lakanoihin tai digitaalisiin LED-pintoihin. 

Ulkomainonnan sanasto

Ulkomainonta Suomessa ja maailmalla

Suomessa toimii muutama isompi sekä lukuisia pienempiä ulkomainosyhtiöitä, joilla on yleensä yksi tai kaksi erikoistumisaluetta. Ulkomainonta on ollut viimeisen viiden vuoden ajan kovassa nosteessa varsinkin Suomessa; vuonna 2014 ulkomainontaan käytettiin hieman vajaa 40m€, kun taas vuonna 2018 luku oli jo 66,3m€.

Ulkomainonnan kattojärjestönä Suomessa toimii Outdoor Finland (Suomen ulkomainosliitto), joka on koko ulkomainosalan edustaja, edunvalvoja ja kehittäjä. 

Ulkomainonnan vahvuudet

Ulkomainonnan suurin vahvuus on sen tavoittavuus; ainoana jäljellä olevana massamediana sen viikkotavoittavuus on jopa 97%*. Ulkomainonnassa harmia ei myöskään aiheuta mainosblockerit - sitä kun ei voi laittaa pois päältä. 

Ulkomainonta on lähellä ostopäätöstä ja tutkimusten mukaan se myös ohjaa parhaiten verkkoon, verrattuna televisioon, radioon ja sanomalehtiin*.


Lähteet: *Kantar TNS - TNS Mind 2018, Nielsen 2017: OOH Online Activation Survey

Ulkomainonnan mittaaminen

Ulkomainontaa on pidetty pitkään mediana, jonka tuloksia on hankala mitata. Mediateon tavoitteena on tulevaisuudessa tarjota Suomen mitatuinta ulkomainontaa, jota kohti teemme töitä joka päivä. 

Tutkimuspalveluihimme kuuluvat mm. kampanjaraportit kuvineen sekä huomioarvotutkimukset. 

Haluatko kuulla lisää? 

Jos tahdot vielä sukeltaa pintaa syvemmälle, pääset ylävalikosta verkkokauppaamme, suunnittelutyökaluihimme sekä toteuttamiimme mediatekoihin. Ja kun mieleesi nousee pienikin kysymys, chattaa, jätä soittopyyntö, heitä viestillä tai rimpauta empimättä.

Lähetä yhteydenottopyyntö