Skip to content
13.8.2021 15:37:00

Fonum - mitattavaa ulkomainontaa

Kampanjatavoitteena oli rakentaa Kuopion talousalueelle mitattava ulkomainonta-kampanja, jolla ohjattiin kuluttajia toimipisteeseen. Kampanjaan määritettiin tuote, jonka myynti on helppo mitata sekä verrata vastaavaan ajankohtaan. Kampanjan aikana kyseistä tuotetta ei mainostettu muualla.

 

Kuopio tienvarsi diginäyttö fonum (2)

 

Ratkaisu
Kampanjaan valittiin kaikki Kuopion talousalueen digitaaliset ulkomainospinnat, eli yhteensä 12 näyttöä. Digitaaliset mainospinnat sijaitsevat Kuopion keskeisimmillä kulkuväylillä tienvarsilla, päivittäistavarakaupoissa sekä torilla – tavoittaen näin suuret ihmismassat kaupungin keskeisiltä sijainneilta.

Tulokset
Kuopion Fonum-myymälän kokonaismyynti kasvoi kampanja-aikana 35%. (vrt. keskiarvomyynti viikko 9-15, 2021)

Fonum+kaaviot
Kampanjaviikolla asiakasmäärä kasvoi 207% ja kampanjatuotteen kappalemääräinen myynti 300%, myös kampanjatuotteen liikevaihto kehittyi huimat 265%.

Kampanjaan valittiin selkeä tuotekärki, jotta kampanjan vaikutuksia pystyttiin mittaamaan mahdollisimman tarkasti. Vertailimme myyntiä ja asiakasmääriä eri viikkojen keskiarvomyyntiin sekä edellisen vuoden myyntiin samana ajankohtana.

Kuopio prisma fonum (7)

 

Asiakkaan kommentit
"Kampanja oli onnistunut ja ylitti odotuksemme moninkertaisesti. Kampanjan avulla pystyimme osoittamaan paikallisen ulkomainonnan hyödyn myynnin ja asiakasmäärän tukemiseksi. Lyhyen aikavälin hyöty oli välitön myynnin ja asiakasmäärän kasvattaminen. Tämän lisäksi pystyimme kasvattamaan paikallista tunnettuutta, jolla on pidempiaikainen vaikutus paikallisen myymälän tekemisessä.

Näiden tulosten pohjalta meidän on helppo tehdä ratkaisuja ulkomainonnan hyödyntämisestä tulevaisuudessa, niin paikallisesti kuin laajemmin Suomessa."
- Ida Nevala, markkinointiviestintäpäällikkö 

 

Yhteistyöstä
"Mediateon ja Miikan kanssa yhteistyö on ollut sujuvaa alusta alkaen. Olen saanut paljon tietoa ajankohtaisista mediaratkaisuista, vaikka tarpeita ei välttämättä aina välittömästi ole ollutkaan. Minulle on kerrottu erilaisista mahdollisuuksista ja uusista ratkaisuista, joka on helpottanut tekemään pitkän ajan päätöksiä asiakasmäärän ja myynnin kehittämiseksi. Miikan kanssa työskentely on ollut helppoa ja sujuvaa, joka on säästänyt minulta työaikaa. Olen voinut aina luottaa siihen, että asiat hoituvat sovitulla tavalla ja vähän vielä odotettua paremmin."

avatar

Annika Kettunen

Joko tutustuit näihin?