Ajankohtaista
Ajankohtaista 30.09.2022

Ulkomainoslaitteiden energiankulutuskeskustelu on hyvä asia

”Mediateko on hyödyntänyt modernia teknologiaa ja arkijärkeä jo pitkään – ja kehitysvauhti tulee kiihtymään”

Energia ja sen järkevä käyttö on tänä syksynä ollut suurennuslasin alla ja samalla suuren huolen aiheena. Myös ulkomainoslaitteiden energiankulutus on noussut keskusteluihin – hyvä niin. Mediateko on jo usean vuoden ajan vastannut tähän haasteeseen kehittäen ja parantaen toimintaansa energian säästämisen näkökulmasta, emmekä ole suinkaan hiljentämässä tahtia.

VASTUULLISUUS

Tässä apuna olemme hyödyntäneet modernia teknologiaa sekä arkijärkeä. Vuodesta 2014 lähtien kaikki näyttömme ovat olleet päällä vain kohteiden aukioloaikoina, yöaikaan suljettuina tai virransäästötilassa. Yksistään tämä on pienentänyt näyttöjen energiankulutusta vähintään 25 %. Lisäksi uusilla investoinneilla olemme saaneet näyttöjen energiankulutuksen kymmeniä prosentteja pienemmäksi. Konkreettisesti tämä tapahtuu kehittyneemmän teknologian, näyttöjen etävalvonnan ja automaattisen kirkkauden säädön kautta.


Yhteistyössä on suurin voima ja olemme saaneet kumppaneiksemme yhteisöjä, jotka ovat omien ympäristöohjelmiensa myötä myös edelläkävijöitä. Esimerkiksi Ruka on ollut energian osalta 100 % hiilineutraali vuodesta 2018 lähtien.

Olemme suomalainen mediayhtiö alalla, jolla on suuri vaikutus ja sitä kautta suuri vastuu. Vastuullisuus vaatii ennen kaikkea tekoja, joilla on aidosti vaikutusta. Siksi olemme elokuussa käynnistäneet oman vaikuttavuusstrategia-työskentelyn, joka ohjaa kaikkea toimintaamme ja julkaistaan pian.

Nämä talkoot koskevat kaikkia, ja me olemme täysillä mukana.
Mikäli mieleesi herää aiheen tiimoilta kysymyksiä tai uusia ajatuksia, niin vastaan mielelläni.

Kuopiossa 30.9.2022

Teemu Kontkanen
yrittäjä ja toimitusjohtaja
Mediateko Oy

Yhteystiedot

Tunnisteet: vastuullisuus