Skip to content
01.02.2021

Suomalainen mediayhtiö haastaa ulkomaiset toimijat

Kuopiolainen Mediateko Oy nappasi valtakunnallisen mainoslaitesopimuksen kansainvälisten jättien edestä.

Mediateko on solminut kymmenvuotisen sopimuksen Väyläviraston kanssa ulkomainonnan toteuttamisesta juna-asemilla koko Suomessa. Sopimuksen mukaisesti Mediateko tuo asemille ensimmäisessä aallossa 70 uutta etäohjattavaa digitaalista mainosnäyttöä. Loppuvuodesta verkosto täydentyy vielä kymmenillä lisänäytöillä, joiden tarkka määrä tarkentuu myöhemmin.

- Mediateko on syntynyt ja kasvanut rakkaudesta lajiin. Moni kumppani haluaa juuri meidät toteuttamaan mainontaa tiloissaan, koska olemme kotimainen toimija. Näin iso sopimus on meille kunnianosoitus hyvin tehdystä pitkäjänteisestä työstä. Tämän sopimuksen ansiosta työllistämme itse ja välillisesti taas lisää ihmisiä, riemuitsee Mediateon yrittäjä ja toimitusjohtaja Teemu Kontkanen.

havainnekuva5

Väyläviraston asiantuntija Seppo Mikkonen on myös tyytyväinen uuteen sopimukseen:

- Näyttöjen sijoittelussa on huomioitu ihmisten esteetön liikkuminen sekä laiturialueen kunnossapito. Laitteiden sijoittelu tehdään pääasiassa olemassa oleviin kiinteisiin rakenteisiin, jolloin mainosten rakentaminen saadaan toteutettua ilman, että liikenteelle tai matkustajille aiheutetaan häiriötä. Lisäksi näyttöjen kirkkaus säätyy automaattisesti ympäröivän valon mukaan, jolloin näytöt eivät häikäise matkustajia tai veturinkuljettajia.

Vaikka mainostaulut ovat rakenteissa, ne sijoitetaan kulkuvirtojen mukaan sellaisiin paikkoihin, joissa mainoksen näkee mahdollisimman moni laiturialueella kulkeva. Näin toteutuu matkustusmukavuuden lisäksi Mediateon asiakkaiden etu, kun mainoskampanjat voidaan toteuttaa matkustajia miellyttävällä tavalla. Moderni digitaalinen mainoslaiteverkosto mahdollistaa tarvittaessa myös yhteiskunnallisen viestinnän matkustajille.

- Ulkomainonta on tehokas tapa tavoittaa nopeasti suuri joukko ihmisiä. Päätoimisesti näytöt ovat mainoskäytössä, mutta tarpeen vaatiessa niitä voidaan käyttää myös tärkeiden viestien välittämiseen, kertoo Mediateon kehitysjohtaja Tapio Pankko.

Uusi sopimus astui voimaan vuoden 2021 alusta. Mainoslaitteiden asennus alkaa helmikuussa ja on määrä olla valmis huhtikuun loppuun mennessä. Näytöt toimittaa ja asentaa suomalainen Näyttöpojat Oy.

Lisätietoja antaa: 

Väylävirasto: asiantuntija, radanpidon kiinteistöt Seppo Mikkonen, p. 029 534 3898, etunimi.sukunimi@vayla.fi

Mediateko Oy: toimitusjohtaja Teemu Kontkanen, p. 040 555 3635, etunimi.sukunimi@mediateko.fi


ePressi: Suomalainen mediayhtiö haastaa ulkomaiset toimijat

Yle: Kuopiolaisyritykselle pitkä sopimus juna-asemien digitaalisista mainosnäytöistä

avatar

Annika Kettunen

Joko tutustuit näihin?