Skip to content
Makenin koulutuskeskus Sierra Leonen Kokkikoulutus.jpg
09.11.2017

Se oli suksee!

Makenin koulutuskeskus Sierra Leonen Kokkikoulutus.jpg
Kuva: Naiset kokkikoulussa Sierra Leonen Makenin koulutuskeskuksessa, jota Naisten Pankki oli tukemassa useiden vuosien ajan.

Tammikuisena pakkasviikonloppuna 2014 olimme Levillä osallistumassa Suksee -yritysseminaariin. Toisen seminaaripäivän aamuna puhumaan saapui Naisten Pankin Satu Mehtälä. Vaikuttavan puheenvuoron jälkeen Satu kertoi, että jokainen voisi liittyä mukaan tukijoukkoihin 15€ kuukausipanoksella, joka auttaisi kehitysmaiden naisia saamaan ammatin. Oma olotila oli sopivan raikas sekä luova, ja pohdin mielessäni, että voisimme ehkä tehdä jotain enemmän. 

Viittasin innokkaasti ja esittelin itseni. Olin niin vakuuttunut siitä, että voisimme oikeasti auttaa, joten lupasin Sadulle kaikki vapaat mediapinnat yhteistyöhiihtokeskuksista veloituksetta. Sain toki osallistujilta loistavat aplodit ja heti tauolla soitin hieman ääni väristen muutaman suurimman keskuksen läpi ja kerroin mitä tuli luvattua. Kukaan ei kuitenkaan laittanut hanttiin, joten kevään 2014 rinteissä näkyi varsin laaja Naistenpankin kampanja. Enpä olisi uskonut, mihin kaikkeen tämä johtikaan.

Satu Mehtälä, yksi Naisten Pankin perustajista, jatkaa tarinaa ja avaa tarkemmin Naisten Pankin toimintaa:
"Naisten Pankki auttaa kehitysmaiden köyhimpiä naisia tienestin ääreen. Tuemme ammattikoulutusta ja kyläpankkeja, joista naiset saavat pieniä lainoja ostaakseen vaikkapa ompelukoneen, kyläkaupan perusvaraston tai siemenviljat. Kun nainen pääsee leivän syrjään kiinni, saavat lapset ruokaa ja pääsevät kouluun. Näin päästään vähitellen parempaan elämään.

Kun Naisten Pankki aloitti toimintansa 10 vuotta sitten, ei meitä tuntenut kukaan. Teemu ja Mediateko syttyivät isolla meiningillä ja suurella sydämellä mukaan. Nyt he ovat auttaneet meitä jo neljä vuotta saamaan tilaa ja näkyvyyttä satojen tuhansien ihmisten silmissä, paikoilla, joissa ihmiset liikkuvat ja joissa heillä on aikaa katsoa ympärilleen sekä sisäistää viestimme.

Kasvaneen tunnettuuden myötä on lahjoitusten määrä noussut. Tänä vuonna voimme iloksemme tukea 16 400 naista kuudessa kehitysmaassa. Naisten Pankki on ruohonjuuritason toimintaa yhteisöltä yhteisölle, ihmiseltä ihmiselle. Se on menestystarina, jota rakennetaan yhdessä."

Lainaus_naistenpankkiblogiin.jpg

Eikä tässä vielä kaikki.

Keväällä 2017 Satu oli työporukkamme mukana suunnittelemassa Mediateon strategiaa, sekä vieraili asiakastilaisuudessamme kertomassa lisää Naisten Pankista. Muutama viikko tästä olinkin jo Huomenta Suomessa kertomassa yhteistyömme merkityksestä ja motiiveista lähteä mukaan.

Tämä kaikki lähti välittämisestä ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. En olisi voinut kuvitellakaan sen aikaansaamaa merkitystä.

Kiitos Levi ja Suksee -seminaari - kyllä kannatti tulla jo silloin.


NP 10 vuotta FI.pngTutustu Naisten Pankkiin

Tutustu tarkemmin Naisten Pankin arvokkaaseen toimintaan ja tue kehitysmaiden naisten toimeentuloa sekä yrittäjyyttä.  

avatar

Teemu Kontkanen

Joko tutustuit näihin?