Skip to content
14.05.2024

Olemme pohjoismaiden ensimmäinen B Corp-sertifioitu mediayhtiö

 

Mediateko on Pohjoismaiden ensimmäinen B Corp -sertifioitu mediayhtiö

 

Mediateko on saanut ensimmäisenä pohjoismaisena mediayhtiönä kansainvälisesti arvostetun B Corp -vastuullisuussertifikaatin. Positiivisen vaikutuksen tuottamiseen liiketoiminnallaan sitoutunut maailmanlaajuinen yritysyhteisö tunnetaan edelläkävijäyhtiöistä kuten Patagonia, Ben & Jerry’s sekä Body Shop.


image001 (1)
Certified B Corp -statuksen saaminen ensimmäisten joukossa Suomessa ja ensimmäisenä pohjoismaisena mediayhtiönä ei osunut Mediateolle sattumalta. Tietoinen panostaminen kestävämmän liiketoiminnan kehittämiseksi alkoi kaksi vuotta sitten. Matkan varrella Mediateolla on selvitetty asioita, määritetty mittareita ja laitettu prosesseja kuntoon B Corp -sertifioinnin selkärankana toimivan, kokonaisvaltaisesti liiketoiminnan eri osa-alueita tarkastelevan B Impact Assessment -arviointi- ja johtamistyökalun avulla.

 

Samaan aikaan sertifikaatin saamisen kanssa valmistui myös Mediateon historian ensimmäinen vastuullisuusraportti. Nyt saavutetut virstanpylväät nähdään Mediateolla kuitenkin pisteenä, josta työ vasta toden teolla alkaa.

 

– B Corp antoi raamit tekemisellemme tarjoamalla meille sekä laadullisen että määrällisen mittariston. Iloksemme tekemisemme on jo nykytilan perusteella sertifikaatin arvoinen, mutta se ei riitä. Maailma muuttuu, joten myös meidän pitää pyrkiä parempaan koko ajan, linjaa Mediateon toimitusjohtaja, Sampsa Savolainen

 

Sertifikaatin myötä Mediateko ottaa isoja askeleita vastuullisuuspolullaan, eikä jää odottelemaan tiukempia lakivaatimuksia EU:n suunnalta. Tahtotilana on kirittää myös muita alalla toimijoita miettimään omia vaikuttamisen mahdollisuuksiaan sekä nostamaan kestävyystyönsä rimaa rohkeasti tasolle, joka tuottaa kauniiden sanojen sijaan konkreettisia tuloksia.

– Ajattelemme Mediateolla, että olemme perhe. Hyvisten puolella toimiva heimo. Supervoimamme on menestyvän mediayhtiömme tavoittavuus, jolla vaikutamme miljoonien suomalaisten arkeen ja valintoihin päivittäin. Tämän voiman avulla kannustamme ja innostamme yrityksiä sekä yksittäisiä ihmisiä rakentamaan kanssamme parempaa maailmaa, Savolainen visioi.

 B Corp -sertifikaatin saavuttanut Mediateko on kotimainen, vahvassa kasvussa oleva ulkomainosyhtiö, joka tavoittaa ihmiset asemilla ja tien päällä, suurimpien kaupunkien keskeisillä kauppapaikoilla sekä lomakohteissa ja vapaa-ajankeskuksissa ympäri maan.


Maailmanlaajuiseen B Corp -yhteisöön kuuluu yli 8600 yritystä 98 maassa. Suomessa B Corp -yrityksiä on kuusi. Sertifikaatin saadakseen yritykset ovat läpäisseet tiukat kriteerit sosiaalisten ja ympäristövaikutusten sekä läpinäkyvyysvaatimusten osalta. Lisäksi yhtiöt ovat sitoutuneet oikeudellisesti siihen, että ne huomioivat toiminnassaan kaikkien sidosryhmien, eivät vain osakkeenomistajiensa edut. Jatkuvaan suorituskyvyn parantamiseen kirittävä B Corp -sertifiointi on uusittava kolmen vuoden välein.

 

Lisätiedot: toimitusjohtaja Sampsa Savolainen p. 040 526 5186, sampsa.savolainen@mediateko.fi

avatar

Annika Kettunen

Joko tutustuit näihin?