Skip to content
06.10.2023

Mediateko NBF:ssä:  kolme tärkeintä nostoa

Mediateko_NBF-13 kopio
Nordic Business Forum on tunnettu siitä, että se kerää yhteen liike-elämän huippuosaajat ja maailmanluokan puhujat ympäri maailmaa. Tänä vuonna teema oli muutos otsikolla Be:Change. Tapahtuma tarjosi näkemyksiä ja konkreettisia neuvoja yritysjohtajille, jotka pohtivat parhaillaan tapoja muuttaa toimintaansa ja menestyä nopeasti muuttuvassa maailmassa, esimerkiksi tekoälyn ja innovaatioiden näkökulmasta.

Kuten kaikki puhujat, myös meidän bisneksemme jakaa saman ydinajatuksen: business as usual ei enää riitä – eikä ole riittänyt pitkään aikaan. Tässä Mediateon nostot kolmelta henkilöltä, joiden ajatukset menivät mielestämme aidosti pintaa syvemmälle.

 

LENCIONI: LUOTTAMUS ENNEN KAIKKEA

Patrick Lencioni on maailmankuulu liike-elämän konsultti ja kirjailija, joka on erikoistunut tiimityöhön ja organisaatiokulttuurin kehittämiseen. Hänen puheenvuoronsa korosti paitsi luottamuksen merkitystä yhteisön sisällä, mutta myös yksilöiden energian suuntaamista oikeanlaisiin tehtäviin. Lencioni esitteli mallinsa, joka auttaa ihmisiä tunnistamaan, millainen työ tuottaa heille iloa ja energiaa ja välttämään turhautumisen ja loppuun palamisen. Tämä yhdistettynä hänen aikaisempaan malliinsa suorituskykyisistä tiimeistä on must-luettavaa nykypäivän johtajille ja tiimipelaajille. Luottamus luo menestystä - ja huipputiimit muodostuvat itsensä tuntevista työntekijöistä!

 

GALLOWAY: MAAILMA ENNEN JA JÄLKEEN TEKOÄLYÄ 

Scott Galloway on markkinointiguru, New Yorkin yliopiston professori ja maailmankuulu kirjailija ja toisinajattelija. Galloway on uuden teknologian skeptikko, mutta tekoälyä hän pitää mullistavana asiana. Tekoäly on hänen mukaansa jo nyt lisännyt ihmisten ja yritysten tuottavuutta kaikkialla maailmassa ja tulee vaikuttamaan radikaalisti maailmantalouteen kahden seuraavan vuoden aikana. Siksi liiketoimintastrategioihin kannattaa ottaa mukaan viimeistään nyt tekoälystrategia. Muutos ei kuitenkaan ole hänen mukaansa ongelmaton. Suurin huolenaihe on yksinäisyys ja eristäytyminen muista ihmisistä. Jo nyt AI-tyttöystävät -ja poikaystävät vaikuttavat siihen, miten nuorten ihmisten elämä, perheet ja tulevaisuus lähtevät muotoutumaan.

 

WEBB: LUOTTAMUS JA TEKOÄLY - MUTTA MISTÄ LÄHTÖKOHDISTA?

Amy Webb on tekoälytutkija ja futuristi, joka työskentelee myös New Yorkissa Stern School of Businessin apulaisprofessorina. Webbin mukaan luottamus liittyy vahvasti tekoälyn tulevaisuuteen – sillä tekoälyn kehittämisessä eivät suinkaan vaikuta pohjoismaiset arvot ja ajatukset, vaan tekoälyn kehitys on pääasiassa amerikkalaisten – erityisesti amerikkalaisten miesten – käsissä. Hänen mukaansa moni johtaja on tällä hetkellä haasteellisessa asemassa, sillä heidän pitäisi pystyä linjaamaan tekoälyä suhteessa omaan bisnekseensä – vaikka itse asiantuntijatkaan eivät osaa tulevaisuutta oikein ennustaa. Webbin ohje tämän muutoksen edessä on selvä: kaikkien päättäjien ja johtajien on aika hankkia edes perustason ymmärrys siitä mitä tekoäly ylipäätään on. Päätös puheenvuorossa Nobel-palkittu Malala Yousafzai tiivisti koko tapahtuman teeman, eli muutoksen hienosti yhteen lauseeseen: “If we are speaking to people who already agree with us, I don’t think we are making a difference.”

Muutos on siis varmaa meidän pelikentällämme. Maailmaa ei kuitenkaan pelasteta mainostamalla vähemmän tai peittämällä mainospinnat. Yhteiskuntamme suurin sosiaalisen muutoksen moottori on päinvastoin valjastettava kestävän elämäntavan edistäjäksi. Tätä muutoksen teemaa jatketaan myös tulevissa uutiskirjeissä, joissa avaamme meidän omaa matkaamme muutoksen tiellä ja vahvistaaksemme hyvää. Tutustu myös lisää meidän ensimmäisiin peliavauksiimme sen puolesta etteivät paremmat valinnat jäisi kestämättömien houkutusten varjoon: https://www.mediateko.fi/vahvistahyvää

 

avatar

Annika Kettunen

Joko tutustuit näihin?