Ajankohtaista
Ajankohtaista 04.05.2017

Etera palkitsi: Mediateon Teemu Kontkanen on Itä-Suomen paras pomo

04.05.2017

Eläkevakuutusyhtiö Etera palkitsi Itä-Suomen parhaana pomona kuopiolaisen Mediateko Oy:n toimitusjohtajan Teemu Kontkasen. ”Hyvä johtaja on oma itsensä”, Kontkanen painottaa.

Eteran Ilmianna paras pomo -kilpailussa kuka tahansa voi ilmiantaa hyvänä pomona tuntemansa henkilön ja perustella, miksi juuri hänet pitäisi palkita parhaana pomona.

”Haluamme nostaa esiin esimiestyön tärkeyttä ja positiivisia tarinoita työelämästä. Osaavat ja innostavat esimiehet saavat liian harvoin tunnustusta. Tämä on yksi tapa kiittää hyvästä johtamisesta”, Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman sanoo.

Etera etsii esimerkillisiä esimiehiä jo neljättä vuotta. Neljän alueellisen parhaan pomon joukosta valitaan Suomen paras pomo.

Menestyvä johtaja sitouttaa työntekijänsä

Monipuolisesta taustasta on ollut Kontkaselle hyötyä. Hän on maatalon poika ja peruskoulutukseltaan sahateollisuusteknikko, mikä antaa Kontkasen mukaan hyvät lähtökohdat media-alan yrittäjyyteen. Vuosien varrella hän on tehnyt töitä monenlaisten ihmisten kanssa.

”Elämänkokemuksen karttuessa olen oppinut luovimaan erilaisten ihmisten kanssa ja samalla oppinut valtavasti vuorovaikutustaitoja. Virheitäkin on tehty ja niistä opittu”, 44-vuotias Kontkanen sanoo.

Alaisikseen Kontkanen palkkaa ihmisiä, jotka osaavat katsoa asioita eri näkökulmista. ”Asenne ratkaisee rekrytoinnissa. Pelkkä ammattitaito ei riitä. Uusilla ihmisillä pitää olla halu oppia ja kyky verkostoitua.”

Parhaiten Kontkanen kokee onnistuneensa siinä, että Mediateon työntekijät pitävät huolta toisistaan ja ottavat vastuuta töistään. Hän kertoo tuoreesta kokemuksestaan. ”Rakennan parhaillaan taloa ja siinä on ollut paljon hommia työn ohessa. Eräänä päivänä porukat tulivat luokseni ja sanoivat ’Hei Teemu, me ollaan melko huolissaan sinun jaksamisesta ’. Minulle tuli valtavan hyvä tunne, että nämä ihmiset oikeasti välittävät toistensa hyvinvoinnista.”

Koko tiedote luettavissa osoitteessa: http://www.etera.fi/muutpalvelut/uutishuone#/pressreleases/etera-palkitsi-itae-suomen-paras-pomo-on-kuopiolaisen-mediateon-teemu-kontkanen-1946818 

Mediateon koko poppoo onnittelee Itä-Suomen (meidän mielestä koko maailman) parasta pomoa!

Tunnisteet: uutiset