Blogi
Blogi 16.08.2017

#rakkaudestalajiin: Tarina minun golfurastani

IMG_5402.jpg

Ajattelin näin golfkauden ollessa parhaillaan kertoa omasta mielekkäästä harrastuksesta, eli golfista. Oma tutustuminen lajiin tapahtui keväällä 1998, kun olimme äijäporukalla Tahkolla viettämässä mukavaa hiihtoreissua yhdessä. Silloin kaikki muut harrastivat jo golfia, ja olivat ilmeisesti yhdessä päättäneet, että Tapsa pitää ehdottomasti myös saada tämän kiehtovan ja koukuttavan lajin pariin. Kävimme vahvaa keskustelua lajista ja siihen liittyvistä tilanteista. Ajatus ”kottikärryjen” (lue: golfkärryjen) työntelystä pitkin kenttää, tai pallojen etsimisestä pitkin pusikoita ei suoraan sanottuna sytyttänyt. 

Yllättäen kiinnotus lajiin heräsi ja useiden hyvien tapahtumien johdosta olinkin suorittamassa green cardia toukokuun lopulla - siis vajaa 2 kk sen jälkeen, kun Tahkon reissulla lajin aloittamisesta oli väitelty.

Tästä kortin suorittamisesta vielä ”mukava” muisto, kun olimme suorittamassa kirjallisten kokeiden jälkeen pelikoetta, johon sain tueksi yhden parhaista kavereistani.  Kaikki sujuikin ihan mukavasti, kunnes viimeisen väylän loppuosassa ennen greeniä oli haasteellinen veden ylitys, jossa tietenkin pohdin ettei nyt vaan tapahdu sitä paljon puhuttua vesikauhun tunnetta ja huonoa lyöntiä, joka sujahtaa veteen. Ei tullut vesikauhun tunnetta vaan minä poika riuskaisin pallon liikkeelle sillä seurauksella, että se osui sivuvesiesteen punaiseen tolppaan singahtaen siitä kaverini vasempaan sääreen kovan karjunnan kera. Tässä kohtaa on varmaan hyvä todeta, että kaverini seisoi ihan oikeaoppisesti lyöntilinjani takana vasemmalla, 20 metriä minun takanani. No, tästäkin kömmähdyksestä selvittiin - kaverini pelaa vielä tänäkin päivänä ihan mielellään kanssani ja minä sain kuin sainkin green cardin suoritettua.

Pelikausia on takana jo reilut 18, ja olen nauttinut tästä lajista todella paljon. Golf on tuonut lisää kärsivällisyyttä, sekä ymmärrystä miten omaa mieltä ja peliä kierroksien aikana hallitaan paremmin. Tässä lajissa on sellainen mukava piirre, että se tuo paljon mahdollisuuksia tutustua uusiin ihmisiin ja lajin harrastajiin, sekä toimii hyvänä lisänä asiakkaiden kanssa tehtävässä yhteistyössä. Yksi asia jonka golf on myös tuonut minulle, on pelimatkojen järjestäminen ja niistä nauttiminen kavereiden kera. Olemme kiertäneet paljon Euroopan maissa mm. Portugali, Saksa, Espanja, Tsekki ja tietenkin lähinaapurimme Viro. Talvisin on mukaan mahtunut kaukomaita, kohteena tietenkin mukavasta peli-ilmastosta tunnettu Thaimaa - tietenkään unohtamatta Suomen kesää ja erinomaisia kenttiä!


Nykyään golf on tärkeä osa minun päivittäistä työtäni, joka tietenkin on lisännyt kiinnostusta lajiin ja sen harrastamiseen. On ollut mukava huomata, miten rentoa porukkaa kenttien toimitusjohtajat sekä henkilökunta ovat. Heiltä löytyy paljon ideoita miten lajia, ja pelaajien palvelua voidaan kehittää niin omalla kentällä, kuin koko golfyhteisöä hyödyttäen. Tässä olen saanut itse olla myös vahvasti mukana työn kautta, kun olemme ideoineet asiakkaillemme mediatekoja yhdessä kenttien kanssa; kuinka mahdollistamme golfareiden kohtaamisen ja lisäämme pelaajien viihtyvyyttä kierroksen aikana?

Golfissa yhdistyy loistavasti ulkona liikkuminen, kuntoilu sekä sosiaalinen kanssakäyminen - pelikierroksen yhteydessä ehtii hyvin vaihtaa kuulumiset puolin ja toisin. Yhteisen pelikierroksen voi hyvin yhdistää myös asiakasyhteistyön ylläpitoon!

Suosittelen lajia vahvasti kaikille!

Mukavia ja suotuisia pelejä sekä hyvää golfkautta 2017 toivottaen,

Tapsa
#rakkaudestalajiin

 

Tunnisteet: golf